Termékeink

Termékkínálatunk kialakítása során arra törekszünk, hogy minél jobban kielégítsük vásárlóink igényeit. Az a célunk, hogy mindenki számára minőségi és professzionális termékeket tudjunk kínálni.

A Medica Humana üzletekben számos TB támogatott gyógyászati segédeszközök vénybeváltására is lehetőség van (pl.: járókeretek, szómaterápiás eszközök, kötszerek, inkontinencia pelenkák és betétek, felfekvés megelőző matracok stb.). Az elérhető termékekről kérjük személyesen vagy telefonon érdeklődjön az üzleteinkben.

A www.medicahumana.hu oldalon található webáruházunkban széles termékkínálatunknak csupán töredéke található meg; további gyógyászati termékekkel (betegemelők, szoba WC, fürdetőszékek, betegágyak, matracok stb.) kapcsolatban keressen minket elérhetőségeink bármelyikén.

Termékkategóriák:

Baba-mama, kismama termékek

Egészségmegőrző és szépségápolási termékek

Gerinckímélő párnák, gyógytorna és fitness termékek

Inhalátorok, párásítók

Ízületi rögzítők, kompressziós harisnyák

Kényelmi lábbelik, talpbetétek, lábápolási termékek

Mágnes terápiás eszközök, masszírozók

Hideg-meleg terápia

Otthonápolási termékek és bőrápolók

Speciális és hagyományos kötszerek

Sztómaterápiás kiegészítők

Vérnyomásmérők, vércukormérők és TENS készülékek

 

TB támogatott mopedünk és kerekesszékeink:

Agin moped

Négykerekű robbanómotoros, elektromos moped

Vermeiren 708 Delight

Felnőtt mechanikus kerekesszék

Alvema Ito

Gyermek kerekesszék

 
 agim moped  vermeiren  alvema ito
 Bővebb információ  Bővebb információ  Bővebb információ

Baba-mama, kismama termékek

A kategórián belül megtalálhatóak az újszülött és csecsemőgondozás legszükségesebb kellékei. A különféle mellápoló krémek alkalmazása például a várandósság utolsó hónapjaiban, a harmadik trimeszterben válhatnak szükségessé. A mellápoló készítmények a mellbimbó és környékének ápolását szolgálják, emellett felkészítik ezt az érzékeny területet a szoptatásra. Természetesen a szoptatás időszakában is alkalmazhatóak, ugyanis növelik a mellbimbók ellenállási képességét, segítik a sebek és a berepedezett bőr gyógyulását, a mellen megjelenő terhességi csíkok megelőzésében is segíthetnek, nyugtatják a bőrt, gyulladáscsökkentő hatásúak, növelik a bőr rugalmasságát.

A szoptatási időszakban a mellszívók szintén fontos szerepet játszhatnak a baba és a szülők életében. A fejés kényelmes megoldást jelenthet a kismamáknak, hiszen az előzetesen lefejt tejjel bármikor megetethetik gyermeküket; olyan esetekben is, amikor a szoptatásra nincs lehetőség. Ha például az apuka is szeretné megetetni a babát, vagy esetleg az anyuka szeretne újra munkába állni, esetleg alkalmatlan a hely és az idő a szoptatásra, ha valamilyen okból nem tudja a kismama megfelelően mellre tenni a babát, a gyermek így is hozzájuthat a tápanyagban gazdag anyatejhez. A fejés mindezek mellett serkenti a tejtermelést, növelheti a tej mennyiségét. A túl sok tej miatt kialakuló kellemetlen, feszítő érzés is megszüntethető a fejés révén, a felesleges tej pedig tárolható, és így bármikor felhasználható a későbbiekben.

A szoptatást követő időszakban rendkívül fontos szerepet játszik a baba etetőkészletének, a cumisüveg, a cumi, valamint a mellszívó és egyéb eszközök sterilizálása, fertőtlenítése. A sterilizálók használata rendkívül fontos, hiszen a tejben előforduló baktériumok, kórokozók különösen ártalmasak lehetnek, ugyanis a csecsemő immunrendszere még nem nyújt megfelelő védelmet ezekkel szemben, ezért hasfájás és hasmenés léphet fel.

Az orrszívók nagy segítséget nyújthatnak gyermeknátha esetén. Amikor a baba orra tele van váladékkal, sírással próbál több levegőhöz jutni, ezért az alvással és evéssel is gondok lehetnek. Az orrszívó alkalmazásával a felgyülemlett váladékot fájdalommentesen, hatékonyan és kíméletesen távolíthatjuk el. A túlzott mennyiségű váladék fertőzéseket okozhat, akár fül- és arcüreggyulladást, különféle légúti megbetegedéseket, akár tüdőgyulladást is okozhat. Az orrszívó képes a belső járatokat is megtisztítani a váladéktól, így megelőzhetjük a súlyosabb betegségek kialakulását.

Egészségmegőrző és szépségápolási termékek

Hisszük, hogy az egészségnél nincs fontosabb. Az egészségmegőrzés korunk egyik legfontosabb feladata. Sokat tehetünk mi magunk is az egészségünk megóvása érdekében, rendkívül fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás. Az egészséges, nyugodt élet természetes igényünk, melyhez elengedhetetlen a test és a lélek harmóniája. Test - és ezen keresztül a lélek – ápolása szépségápolási termékeinkkel, a teljes relaxációs élmény érhető el.

Gerinckímélő párnák, gyógytorna és fitness termékek

Memóriahabos párnák esetén a puha, emlékező habanyag lehetővé teszi, hogy a párnák alakja tökéletesen igazodjon a fej helyzetéhez, így megfelelő támaszt nyújt a gerincnek alvás közben. Az anatómiai párnák anyagának és formájának köszönhetően enyhítik a nyaki és a háti fájdalmakat, segítenek a horkolási panaszok mérséklésében, és biztosítják a megfelelő pihenést.

Mit tehetünk a helyes ülőtartás elősegítéséért, gerincünk egészségéért? Aktív ülésnél használjuk az ALVITAL megelőző és gyógyító hatású speciális ülőpárnát!

Közvetlen és közvetett előnyök:
- Gerincvédő ülőtartás
- Fáradékonyság csökkenése
- Hatékony eszköz számítógépes és irodai munkához.

Az ALVITAL gyógy-ülőpárnák ülőfelülete meghatározott szögben lejt előre. Biomechanikai vizsgálatok során megállapították, hogy ez a lejtés optimálisan segíti az aktív ülést és a gerincet viszonylag a legkisebb terhelésnek teszi ki. Ebben a helyzetben ideális egyensúly alakulhat ki a hát és hasizmok működése között, ami az aktív ülést a legkisebb izommunkával tudja biztosítani. Így válik lehetővé ülés közben a gerinckímélő testtartás, ami hozzájárulhat a tartáshibák és a későbbi panaszok kialakulásának megelőzéséhez is.

Az eredeti Dynair labdapárna egy levegővel teli, dinamikus tréning- és terápiapárna. Kifejezetten egyszerű és helytakarékos variációja az óriási labdáknak, melyek szintén kényelmes, gerincbarát ülést biztosítanak, de hatalmas a helyigényük. Ugyanúgy egy mozgékony, puha, mégis feszes és kényelmes ülőalkalmatosság, a gerinc, a csípőtájék egészségéért. Kényelmes ülést biztosít a számítógép előtt sokat ülők számára, a fájó forgókkal rendelkezők számára. A párna lényege, hogy ülés közben nagyon finom, mélyizomzati munkát kell végezni, ami a törzsizomzatot hetek alatt megerősíti, ami az egészséges gerinctartáshoz elengedhetetlen. A párnákon nem csak ülni lehet, hanem fekvő helyzetben gyakorlatokat végezni, rehabilitációs célból pedig ráállva a mozgáskoordináció, egyensúlyozó képesség javítható vele.

Deréktámasz használatával csökkenthetők illetve megszüntethetők az ülés közbeni derékpanaszokat, mivel a derekat a párna kellően megtámasztja.

Mozgásterápia eszközei a legkorszerűbb anyagok és ismeretek felhasználásával teszi a napi egészségmegőrzés, a betegségek megelőzését játékos rutinná. A mozgásterápiás termékek főleg az ülőmunkát végzőknek ajánljuk, vagy azoknak, akik keveset mozognak nap közben és sok időt töltenek ülő testhelyzetben.

Torna labdák javítják a testtartást, erősítik az izmokat, megelőzi a hátpanaszokat, torna szalagok és szabad testi mozgás gyógytorna DVD segítségével tovább javítják a tartást.

Inhalátorok, párásítók

A levegő alacsony páratartalmának helyreállítása párásítók segítségével lehetséges, hogy komfortosabban, egészségesen érezzük magunkat. Használatukkal megelőzheti a nyálkahártya kiszáradását, fertőzéses és légúti megbetegedések kialakulását, csökkentheti a fáradékonyságot, és a por légutakba kerülésének mértékét.

Napjainkban óriási mértékben megnövekedett az allergiás, asztmás és egyéb légúti megbetegedések száma. Környezetünkben ijesztő mértékben és mennyiségben vannak jelen allergiát okozó szennyező anyagok. Ezek a káros, irritáló anyagok allergiás, asztmás légzési nehézségeket okoznak. Tapasztalatok alapján a sóterápia, sóbarlang alkalmas a kellemetlen tünetek enyhítésére, megszüntetésére. Elengedhetetlen életminőségünk javítása és légző rendszerünk védelmének biztosítása. Természetes enyhülést nyújt az Air Wolf sóinhalátor, a természet adta sóbarlang és a tengeri sós levegő gyógyító hatásával.

Ízületi rögzítők, kompressziós harisnyák

Az ízületi rögzítő termékek hatékony támasztást nyújtanak a sérült ínszalagoknak, izmoknak és a meggyengült, instabil izületeknek. 

Fajtái:

- Csuklórögzítők
- Könyökrögzítők
- Bokarögzítők
- Térdrögzítők
- Nyakrögzítők

A magyarországi lakosság 20-30%-át érinti a visszeres láb problémája. A nőket jobban sújtják a panaszok, különösen szülést követően, a 30-40-évesnél idősebb korosztályt. Az elhanyagolt visszérbetegség a lakosság 0,5-1%-nál már rokkantsághoz, munkaképtelenséghez vezet.

Visszér kialakulásának legfőbb lehetséges okai:

- tartós ülés/állás
- elhízás
- mozgásszegény életmód
- terhesség
- öröklött hajlam
- dohányzás
- rostszegény étrend.

Megelőzés:

- korszerű táplálkozás, rostban gazdag étrend, súlykontroll

- mozgás: pl. úszás, biciklizés

- hősugárzó, szauna, napozás kerülése

- kompressziós terápia alkalmazása.

A visszeresség minden egyes stádiumában ajánlatos kompressziós harisnyát viselni. A kompressziós harisnya kényelmes viselet, élénkíti a vér áramlását, csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét, jótékony hatást gyakorol a fáradt, elnehezült lábra.

Gondolta volna? A légitársaságok kifejezetten ajánlják a kompressziós harisnyák repülőgépen való viselését, mivel csökkentik a légnyomásból adódó rizikók valószínűségét.

A kompressziós harisnyák fajtái:

                        Térdig érő harisnya

                        Combtőig érő harisnya

                        Harisnyanadrág

Letölthető harisnyakatalógus

Kényelmi lábbelik, talpbetétek, lábápolási termékek

A lábbelik puha anyagú talpa rugalmassá teszi a láb talajjal való érintkezését, tompítja a járás során ébredő rezgések ízületekre gyakorolt káros hatását. Az anatomikus talpbetét növeli a járófelületet. Alapanyag összetevőinek köszönhetően könnyű és hajlékony, nagy felületen tapad a talajhoz, a talp járófelületén csúszásgátlóval ellátott, így stabilitásérzést, biztonságérzetet nyújt, valamint nagy kopásállósággal rendelkezik. 

Üzleteinkben szakszerű, számítógépes lúdtalp vizsgálatot végzünk, igényeinek megfelelő, egyedi talpbetétet készítünk.

Fontos, hogy tegyünk valamit a lábizzadás és narancsbőr ellen, bőrkeményedés és visszértágulat kezelésre, valamint szépítkezésre, ezért találhatóak meg nálunk lábápolási termékek.

Mágnes terápiás eszközök, masszírozók

A mágneses térrel történő gyógyítást a világ számos országában ismerik, elismerik és alkalmazzák a gyakorló orvosok a gyógyító munka során. Ezzel párhuzamosan megkezdődött az otthon is használható pulzáló mágnes terápiás eszközök elterjedése is. A pulzáló mágneses tér kedvező élettani hatásait számos klinikai és tudományos publikáció bizonyítja és magyarázza. A mágneses termékek pulzáló mágneses térnek jelentős biostimulációs hatása van. Javítja a mikro keringést, felgyorsítja a sejtek és szövetek anyagcseréjét, ezáltal felgyorsítja a regenerációs folyamatokat is. A pulzáló mágneses tér orvosi alkalmazásainak köre nagyon széles és változatos. Elsősorban a mozgásrendszerrel kapcsolatos problémákra alkalmazzák, mint például a törött, nehezen egyesülő csontok gyógyulásának elősegítésére, a kötőszövetek megerősítésére, ezen kívül egyéb sportsérülésekre, valamint megerőltetés következtében kialakult egészségi problémákra is.

A masszázst gyakran luxus dolognak tekintik, kevesen gondolnak rá, mint működő gyógymódra. Pedig az. A masszázs terápia az orvoslás egyik legegyszerűbb és legrégebbi formája. Ebben segítenek a kézi, illetve székre és nyakra helyezhető masszírozók.

Hideg-meleg terápia

A kontraszt terápiát régóta ismerjük, mint regeneráló módszert a sportban. A meleg terápia enyhíti az izom-összehúzódást (izomgörcs, izomláz), a hideg terápia segít az izomgörcsön, vérömlenyen, stb.(izomszakadás, húzódás, ínszalagszakadás, ficam, rándulás).Ezt a folyamatot segítik elő krém és gél formában kapható termékek, valamint hideg-meleg gélpárnák, takarók és meleg vizes palackok.

Otthonápolási termékek és bőrápolók

A betegápolással hosszabb vagy rövidebb időre sokunknak szembe kell néznie. Hozzátartozója bárkinek szorulhat ápolásra. Egy ápolásra szoruló beteg embernek- függetlenül állapotának súlyosságától- tiszta, rendezett, biztonságot nyújtó környezetre van szüksége. Ezen feltételek megteremtését bármilyen körülmények között meg lehet oldani.

Az ágytálca nélkülözhetetlen az ágyban étkező beteg számára. Az egykarú betegek számára segítség a peremes tányér vagy a tányérkorlát, és a kombinált evőeszközök. A vastag nyelű evőeszköz is sokat segíthet, ezen kívül az itatásban hasznát láthatják a szívószálnak, illetve a felnőtt betegeknek kialakított etetőcsészének is.

Ha a beteg képes egyedül tisztálkodni, akkor is szükség lehet olyan segédeszközökre, amik magabiztosabbá teszik a fürdőszobában. Ilyenek a zuhanyzószék, a fürdőkádülés, a kádba és zuhanykabinba szerelhető korlát, a kád aljára felragasztható csúszásgátlók. Ha a beteg mozgásképtelen vagy nagyon gyenge, nekünk kell testét tisztán tartanunk. Ehhez szükségünk lehet ágytálra, arctörlőre, fürdőlepedőkre, eldobható törlőkendőkre az altest tisztántartásához, fésűre, hajkefére, hintőporra, testápolóra, körömkefére, mosdótálra, szappanra, szájápoló szerekre, férfi beteg esetén borotválkozási kellékekre, női beteg esetén intim higiéniai kellékekre.

A gyógy ülőpárnák kényelmet biztosítanak a betegnek, megelőzik a felfekvést, csökkentik a fájdalmat és megkönnyítik az ülést.

Egyéb, speciális eszközökre is szükségünk lehet, ezekről a kezelőorvos, területileg illetékes ápolónővér vagy egy szakápoló tud minket tájékoztatni.

Speciális és hagyományos kötszerek

Életünkben számos kisebb-nagyobb baleset érhet bennünket, elsősorban fizikai erő vagy hő hatására. Amennyiben a bőr folytonossága megszakad, sebek keletkeznek. Ritkábban vegyi hatás vagy bakteriális fertőzés is vezethet sebek kialakulásához. Utóbbi esetben a sérült területen a bőr vagy a bőr alatti szövetek fertőzése, gyulladása, vérkeringésének romlása akár az adott bőrterület elhalását is okozhatja.

Ragtapaszok segítségével a bőr védelmet kap a víz, baktériumok és vírusok ellen és csökkentik az elfertőződés veszélyét.

A megbízható termékskálánk a bőr- és sebkezelés területén, számos akut és krónikus sebellátási helyzetben nélkülözhetetlen, mint a nehezen gyógyuló sebek.

Sztómaterápiás kiegészítők

A sztómazsákon kívül minden nagyobb gyártó cég számos kiegészítő kellékeket kínál, melyek a kényelmes és biztonságos sztómagondozást segítik, és bizonyos élethelyzetekben könnyítik a beteg sorsát, lehetővé teszik a normális életvitelt.

Mint minden ürítőkészülékünk, a sztómanyílás sem szagtalan. Szagtalanító temékek szolgálnak a nem kívánt szagok lekötésére. Megfelelő ápolás, gondos higénia mellett illatosítható is.

A rendszeres zsákcsere és a székletszennyezés miatt a szájadékot övező bőr erős irritációnak van kitéve. A kipirosodott, kiszáradt bőr ápolására hidratáló krémek, bőrápolók szolgálnak.

Vérnyomásmérők, vércukormérők és TENS készülékek

Szívünk és érrendszerünk folyamatos ellenőrzését vérnyomásmérőkkel tudják megtenni, mellyel kiszűrhető a magas vérnyomás és megelőzhetőek ennek az alattomos betegségnek a következményei.

Kiegészítő információk